Eindproject Arduino

Voor mij eindproject van de module logisch probleem oplossen heb ik gekozen om een programma te schrijven dat dient als een soort quiz over hoe het met je gaat. Maar voor ik hier dieper op in ga zal ik misschien eerst beginnen met uit te leggen wat Arduino juist is.

Een Arduino kit bestaat uit verschillende onderdelen, maar het belangrijkste om te weten is dat er 3 grote categoriën zijn. De eerste categorie zijn sensoren, dit zijn de zintuigen van de computer. Omdat een computer geen zintuigen heeft hebben we ze dan maar zelf gegeven, een sensor kan vanalles zijn van een knopje tot een geluidssensor. De 2de categorie zijn de actuatoren dit zijn de manieren waarop een computer communiceert naar ons, dit gaat van schermen tot zoemers. De 3de en belangrijkste categorie is je microcontroller, dit zijn de hersens van je systeem. Je microcontroller leest dus wat de sensoren voelen en brengt signalen naar buiten via de actuatoren. omdat een microcontroller zelf niet kan denken moeten hem leren wat hij moet naar buiten brengen bij welk binnenkoment signaal. Daarom schrijven we een programma. Ik hoop dat dit je een beeld heeft gegeven van wat Arduino juist is, dan zal ik je nu even mijn projectje voorstellen.

Voor mijn project zelf heb ik gekozen om een vraag op een led scherm te laten komen waarop de mensen kunnen reageren met een afstandsbediening. Dit project heb ik gemaakt als een aansluiting bij mijn SBP project (Be You). Dit project gaat over het ondersteunen van studenten met problemen als uitstelgedrag of planningsproblemen, in het Arduino projectje heb ik gekozen om dit te koppelen aan gevoelens. Dus de vragen die de studenten krijgen kunnen bijvoorbeeld zijn, hoe gaat het met jou of hoe is je dag verlopen. Als je dit dagelijks zou invullen en zou opslaan met de datum en tijd erbij kun je dit dus koppelen aan de periode waarin je aan het uitstellen bent. Hierdoor kan je zelf dus zien wat de oorzaken kunnen zijn van je uitstelgedrag.

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.