Start@K pitch night 2

Dag beste lezer, In dit blogartikel zal ik jullie meer vertellen over de start@K pitch night, waar we met ons groepje ons idee hebben voorgesteld. Dit evenement vond online plaats op 19 november. Om u een beter beeld op de situatie te geven zal ik eerst het idee en mijn groepje even kort beschrijven.

designed by “Adrian Titkov

Ons groepje bestaat uit 4 studenten netwerkeconomie (Carlos Van Cleemput, Adrian Titkov, Eli Halewyck en mezelf) Voor ons project willen we het gewoontegedrag bij jongeren aanpakken, ik wil dit vooral doen omdat ik het daar zelf ook lastig mee heb gehad. Ik merk dat vele studenten hier wel problemen mee ervaren en ook dat er een groot gevoel van schaamte komt bijkijken als het aankomt om daar hulp voor te vragen. Dat vind ik zeer spijtig want ik heb persoonlijk ook zelf ondervonden hoe belangrijk het is om dit soort “kleine” problemen aan te pakken en vooral welke impact dit heeft op resultaten. Maar ook voor hun toekomst en onze toekomst. De oplossing die wij daarvoor wilden bieden is een app waarin je zelf je gewoontes kunt bijhouden door elke dag aan te geven of het al dan niet gelukt is jouw gewoonte aan te houden. De app kan je dan ook een herinnering sturen om je gewoonte vol te houden, je te motiveren op verschillende manieren en ervoor zorgen dat je “vertrouwenspersoon” een melding ontvangt wanneer je het moeilijk hebt. Zodat je er zeker niet alleen voor hoeft te staan. Wat nog handig is aan het verzamelen van deze data is dat we er bijvoorbeeld eigen notities of een aantal dagelijkse vragen aan kunnen koppelen, zodat je zelf kan analyseren en terug kan kijken wanneer het gebeurd is en waarom het gebeurd. Dit soort data kan een extra tool zijn voor psychologen en voor studentenbegeleidingen ops school. Zo krijgen ze een duidelijker zicht op de situatie. We hebben het project de naam BEYOU gegeven omdat we mensen willen helpen de beste versie van zichzelf te zijn.

Start@K pitch night

Op de pitch night zelf hebben we als 5de groep die avond ons idee voorgesteld. In vergelijking met de andere groepen waren wij duidelijk nog in een veel vroeger stadium van ons project, ook hadden we duidelijk minder ervaring in het pitchen zelf waardoor we heel gestresseerd en onzeker overkwamen en ons idee niet duidelijk konden overbrengen. Ondanks het feit dat we niet geselecteerd waren voor hangar K hebben we toch waardevolle tips van de jury en andere aanwezigen ontvangen die we zeker meenemen in de verdere ontwikkeling. Echt veel netwerken hebben we niet kunnen doen in dit evenement want na de beoordeling was daar niet veel tijd meer voor.

Om verder aan mijn pitch skills te werken heb ik besloten mezelf onder andere aan gesloten bij de pitch training van Voka West-vlaanderen met top pitch coach Hannes Carreel, maar daar vertel ik in een volgend artikel meer over.

Tot de volgende blog,

Saïko

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.