Pitch training

Dag beste lezer,

Zoals in de vorige blog belooft zal deze blog gaan over de pitchtraining die ik via howest onderneemt heb gevolgt. Ik heb deze training gekozen omdat ik nog flink wat werk had aan mijn pitch skills en dus graag sterker hierin wou worden.

De training werd in 3 sessies gegeven en werd gepresenteerd door Hannes Careel van Voka West-Vlaanderen en Marie Vermast van Howest onderneemt. In de eerste sessie werd gekeken hoe ver we al stonden met onze elevator pitch en heeft Hannes veel nuttige tips en tricks meegegeven om onze pitch te verbeteren. De belangrijkste tips voor mij waren het thuis zelf luidop herhalen, de tip om alle onderdelen op apparte post-its te schrijven en zo eens door elkaar te halen en ook de irrelevante stukken er uit te knippen. Tijdens de 2de sessie moesten we voor elkaar pitchen en elkaar feedback geven op de pitch. Om dan in de 3de sessie onszelf te gaan pitchen voor een jury. Deze Jury bestond ten eerste uit Marie en Hannes zelf. Ten 2de het dochtertje van Marie omdat we ons idee zo duidelijk moesten formuleren dat zelfs zij het begreep (zodat we niet te technisch werden). En ten 3de 2 proffesionals Stijn Rasschaert van BDO Belgium en Mattias Dessein van Liantis.

De finale pitch was al stukken beter dan toen ik aan de training begon, ook begreep iedereen ook duidelijk mijn idee wat een aardig verschil was tegenover de eerste sessie. Na de pitch heeft de jury mij waardevolle feedback gegeven waar ik zeker mee aan de slag kan. Ik kan dus zeker spreken van een geslaagde pitch maar ik niet alleen, ik denk dat iedereen die deelnam echt grote stappen heeft gezet.

Ik heb onder de deelnemers zelf ook weer fantastische nieuwe mensen leren kennen met elk een mooi project. Zoals Jacob Butt met zijn project dagelijks duurzaam, Fébe Vandermaes die een project wou doen waarbij ze mensen helpt de juiste verzorgingsproducten te gebruiken, Anass Sarrouj die met zijn project mensen wil helpen die moeite hebben met de technologie in huis, en nog zoveel meer.

Wat betreft mijn groei in het netwerken zelf denkik dat dit evenement misschien iets minder toepasselijk was hiervoor maar toch heb ik gescoord op een 2 tal tips. Ik ben met een duidelijk doel naar het evenement gegaan en ben ook zeker niet vergeten te lachen.

Tot de volgende blog,

Saïko

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.